cr1/3n batterij: de krachtige miniatuurkrachtpatser

De CR1/3N batterij is misschien niet zo bekend als de traditionele AA- of AAA-batterijen, maar hij speelt een belangrijke rol in talloze elektronische apparaten. Met zijn compacte formaat en indrukwekkende energie-output heeft deze miniatuurkrachtpatser veel te bieden. In dit artikel gaan we dieper in op de CR1/3N batterij, ontdekken we zijn eigenschappen, toepassingen en voordelen.

het kleine wonder: wat is een CR1/3N batterij?

Een CR1/3N batterij is een kleine cilindrische batterij die behoort tot de categorie van knoopcelbatterijen. Deze batterij heeft een diameter van ongeveer 11,6 millimeter en een hoogte van 10,8 millimeter, waardoor hij bijzonder compact is. Ondanks zijn kleine formaat levert de CR1/3N batterij een krachtige en betrouwbare stroombron.

Aanbevolen: https://www.batterijenstunter.nl/batterijen-foto-speciaal/lithium-batterijen-foto-speciaal/cr1-3n/

energie in overvloed: eigenschappen van de CR1/3N batterij

De CR1/3N batterij is gebaseerd op lithiumtechnologie en heeft enkele unieke eigenschappen die hem onderscheiden van andere batterijen:

 1. Hoge energiedichtheid: Ondanks zijn kleine formaat heeft de CR1/3N batterij een opvallend hoge energiedichtheid. Dit betekent dat hij in staat is om veel energie op te slaan en vrij te geven, wat cruciaal is voor het aandrijven van elektronische apparaten.
 2. Lange levensduur: Een van de grootste voordelen van de CR1/3N batterij is zijn lange levensduur. Deze batterij kan maanden tot zelfs jaren meegaan in apparaten met een laag stroomverbruik, zoals afstandsbedieningen en horloges.
 3. Stabiele spanning: De CR1/3N batterij levert een stabiele spanning gedurende zijn levensduur, wat zorgt voor consistente prestaties in apparaten waar precisie van belang is, zoals meetinstrumenten en camera’s.
 4. Brede operationele temperatuur: Deze batterij kan goed functioneren bij zowel lage als hoge temperaturen, waardoor hij geschikt is voor gebruik in verschillende omgevingen en klimaten.

de vele toepassingen: waar vind je de CR1/3N batterij?

De CR1/3N batterij is veelzijdig en wordt gebruikt in verschillende elektronische apparaten en toepassingen. Hier zijn enkele voorbeelden van waar je deze batterij kunt tegenkomen:

 1. Fotocamera’s: Veel compacte digitale camera’s gebruiken CR1/3N batterijen voor de stroomvoorziening van de flitser en de belichtingsmeting.
 2. Laserpointers: Laserpointers die worden gebruikt voor presentaties en educatieve doeleinden vertrouwen vaak op CR1/3N batterijen voor een betrouwbare werking.
 3. Medische apparaten: Sommige medische apparaten, zoals bloedglucosemeters en thermometers, maken gebruik van CR1/3N batterijen vanwege hun lange levensduur en stabiele spanning.
 4. Afstandsbedieningen: In afstandsbedieningen van televisies, audioapparatuur en andere elektronische apparaten worden CR1/3N batterijen vaak gebruikt voor langdurige prestaties.
 5. Horloges: Sommige horloges, vooral die met extra functies zoals datumaanduiding en alarmen, maken gebruik van CR1/3N batterijen om ervoor te zorgen dat ze langdurig en nauwkeurig blijven werken.

voordelen van de CR1/3N batterij

De CR1/3N batterij biedt verschillende voordelen die hem tot een aantrekkelijke keuze maken voor specifieke toepassingen:

 1. Compact formaat: Het kleine formaat van de CR1/3N batterij maakt hem ideaal voor apparaten waar ruimte beperkt is, zoals horloges en laserpointers.
 2. Lange levensduur: De batterij gaat lang mee, wat betekent dat je minder vaak batterijen hoeft te vervangen, wat kostenbesparend en milieuvriendelijk is.
 3. Stabiele spanning: De CR1/3N batterij levert een constante spanning, wat belangrijk is voor apparaten die nauwkeurige metingen vereisen.
 4. Brede temperatuurbereik: De batterij kan goed functioneren in verschillende omgevingen, van extreme kou tot hoge hitte.

conclusie

De CR1/3N batterij mag dan klein van formaat zijn, maar hij biedt een krachtige en betrouwbare stroombron voor een verscheidenheid aan elektronische apparaten. Met zijn lange levensduur, stabiele spanning en brede toepassingsmogelijkheden heeft deze miniatuurkrachtpatser veel te bieden. Dus, de volgende keer dat je een apparaat tegenkomt dat deze batterij gebruikt, weet je dat hij in staat is om te zorgen voor de nodige energie om het soepel te laten functioneren. De CR1/3N batterij, een kleine krachtpatser die groots presteert!